Čistý zisk skupiny Heineken v 1. polroku vzrástol o 42 %

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:12 • 2 min
Čistý zisk skupiny Heineken v 1. polroku vzrástol o 42 %

Čistý zisk skupiny Heineken v 1. polroku vzrástol o 42 %

slovakia

left justify in out

img

Holandská pivovarnícka skupina Heineken zaznamenala v 1. polroku tohto roka nárast čistého zisku o 42 %, a to vďaka celej škále faktorov - úsporné opatrenia, pozitívny vývoj menových kurzov, započítanie jednorazových položiek.
      Čistý zisk koncernu, ktorý je tretím najväčším producentom piva na svete a na Slovensku vlastní pivovar v Hurbanove, sa za šesť mesiacov do konca júna zvýšil na 695 miliónov eur z 489 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Do tohto výsledku sú zahrnuté aj príjmy z predaja 68,5-% podielu Heinekenu v indonézskom pivovare ázijskej skupine Asia Pacific Breweries za 157 miliónov eur.
      Tržby Heinekenu v 1. polroku stúpli oproti vlaňajšku o 5,2 % na 7,52 miliardy eur. Objem predaja pritom v sledovanom období klesol o 3,9 %, ale ceny produktov vzrástli o 1,9 %.
      Heinken tiež ušetril 104 miliónov eur na prevádzkových nákladoch, čiastočne vďaka konsolidácii produkcie a zníženiu nákladov na nákup vstupných surovín.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies