Čistý zisk automobilky Kia sa v 3. kvartáli zvýšil medziročne o 66 %

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:50 • 2 min
Čistý zisk automobilky Kia sa v 3. kvartáli zvýšil medziročne o 66 %

Čistý zisk automobilky Kia sa v 3. kvartáli zvýšil medziročne o 66 %

slovakia

left justify in out

img

Čistý zisk juhokórejskej automobilky Kia sa v 3. štvrťroku 2010 zvýšil medziročne o 66 %, a to vďaka uvedeniu nových modelov na trh a solídnemu dopytu v rozvíjajúcich sa ekonomikách, najmä v Číne.
      Druhá najväčšia juhokórejská automobilka a dcérska spoločnosť koncernu Hyundai Motor vykázala za tri mesiace do konca septembra čistý zisk 667 miliárd KRW (428,30 milióna eur), pričom analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters odhadovali, že jej zisk dosiahne 413,3 miliardy KRW.
      Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka mala Kia čistý zisk 402 miliárd KRW a v 2. kvartáli 2010 zarobila 558 miliárd KRW.
      Prevádzkový zisk spoločnosti za obdobie júl-september 2010 vzrástol medziročne o 34 % na 421 miliárd KRW, zatiaľ čo jej tržby sa zvýšili o 26 % na 5,7 bilióna KRW.
      Analytici očakávajú, že automobilka si udrží rastovú tendenciu vďaka novým modelom a nízkym skladovým zásobám. A zatiaľ čo dopyt po autách zostáva v USA a v Európe slabý, Kia profituje zo solídneho odbytu malých vozidiel v Číne a tiež zo silného jenu a problémov s kvalitou, ktoré znižujú konkurencieschopnosť jej japonských rivalov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies