BRATISLAVA – Fašírky, alebo sekanú pozná každý. Prečo nevyskúšať aj túto, ktorá je obľúbeným a národným jedlom chorvátov.
Suroviny pre 4 osoby:
2 uvarené zemiaky, 500 g hovädzieho mäsa, 200 g mäkkej pikantnej salámy, 8 ks kapary, 4 PL hladkej múky, 2 rožky, soľ, mleté korenie, petržlenová vňať, olej,
Príprava receptu:
Mäso a salám pomelieme, pridáme kapary, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, vyžmýkané rožky, ktoré sme namočili v mlieku, vajíčka, nastrúhané, alebo prelisované zemiaky, múku a premiešame. Vytvarujeme bochník, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Podávame s varenou zeleninou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.