Istanbulské letisko čiastočne obnovilo činnosť po utorkovom útoku

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 08:42 • 2 min
Istanbulské letisko čiastočne obnovilo činnosť po utorkovom útoku

ISTANBUL - Atatürkovo letisko v tureckej metropole Istanbul dnes ráno čiastočne obnovilo prevádzku po útoku z utorka večera, ktorá si vyžiadal najmenej 36 mŕtvych a 147 zranených.

slovakia

left justify in out

V bilancii obetí nie sú započítaní samovražední bomboví atentátnici, zrejme teroristi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra DPA.

 

Po utorkovom útoku v oblasti medzinárodného terminálu boli okamžite pozastavené všetky prílety a odlety z istanbulského letiska. Ešte počas noci letisko osobne navštívil turecký premiér Binali Yildirim a oficiálne ohlásil jeho znovuotvorenie.

 

Podľa správ tureckých médií dnes v skorých ranných hodinách na Atatürkovom letisku obnovili vybavovanie prichádzajúcich letov. Ako prvé tam pristáli lietadlá domácej spoločnosti Turkish Airlines.

 

Prvé lietadlá Turkish Airlines a niekoľkých lokálnych aerolínií by mali z istanbulského letiska vzlietnuť okolo 09.00 h miestneho času (08.00 h SELČ). Cestujúci už boli vpustení do odletových hál.

 

Letisko však bude v priebehu dňa pravdepodobne fungovať len v obmedzenom režime, keďže spoločnosť Turkish Airlines avizovala zrušenie viac ako 340 na dnes plánovaných letov. Postihnutým cestujúcim ponúkla stornovanie alebo preobjednanie leteniek na iný termín.

 

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) po útoku okamžite až do odvolania zrušil všetky lety amerických lietadiel z Istanbulu do USA a opačne. Ruská spoločnosť Aeroflot zrušila jeden dnešný let z Moskvy; ďalšie jej lietadlo, ktoré v utorok večer smerovalo do Turecka, sa vrátilo do ruskej metropoly.

 

Po niekoľkých hodinách bol dnes ráno zrušený aj úplný zákaz letov amerických lietadiel z Istanbulu do USA a opačne, ktorý vydal Federálny úrad pre letectvo (FAA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona