Istanbulské derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce zrušené kvôli teroristickej hrozbe

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 22:12 • 2 min
Istanbulské derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce zrušené kvôli teroristickej hrozbe

ISTANBUL – Najväčší derby zápas v tureckej futbalovej lige medzi Galatasarayom a Fenerbahce bol dnes zrušený kvôli teroristickej hrozbe.

slovakia

left justify in out

Turecká futbalová federácia vydala vyhlásenie, v ktorom potvrdila zrušenie istanbulského derby zápasu, ktorý sa odohrá v inom termíne: "Derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce bolo zrušené na základe rozhodnutia guvernéra Istanbulu kvôli bezpečnostnej hrozbe. Zápas sa odohrá v inom termíne."
 

Zápas bol zrušený bez udania konkrétnej hrozby, stalo sa tak kvôli obavám o bezpečnosť. Počas posledných týždňov a mesiacov bolo Turecko terčom niekoľkých teroristických útokov a samovražedných atentátnikov.
 

Len minulý týždeň bol počas teroristického útoku v Ankare zabitý Kemal Bulut. Bol to otec futbalistu Galatasaraya Istanbul Umuta Buluta.
 

Rozhodnutie prišlo len deň potom, čo sa samovražedný atentátnik naviazaný na Islamský štát odpálil na pešej zóne v Istanbule. Okrem seba zabil aj ďalších štyroch zahraničných turistov, ďalších 36 ľudí bolo zranených.
 

Galatasarayu momentálne patrí až 5. miesto v tabuľke a do bojov o titul už nemá šancu zasiahnuť. Naopak, Fenerbahce je na druhom mieste a na vedúci Besiktas stráca štyri body.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies