Istanbulská polícia vykonala sériu razií: Zadržali 13 ľudí v súvislosti s útokom na letisku

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 12:22 • 2 min
Istanbulská polícia vykonala sériu razií: Zadržali 13 ľudí v súvislosti s útokom na letisku

ISTANBUL - Istanbulská polícia vykonala dnes sériu razií zameraných na dolapenie militantov z organizácie Islamský štát (IS), v rámci ktorých prehľadala viacero lokalít vrátane štvrtí Pendik, Bašaksehir a Sultanbeyli. S odvolaním sa na turecké médiá o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Turecká polícia zadržala dnes 13 ľudí v súvislosti s utorkovým teroristickým útokom na Atatürkovom letisku v Istanbule. Traja z nich sú cudzinci. Informovala o tom agentúra Anadolu.

 

Polícia podľa nej zadržala skupinu podozrivých osôb po simultánnych raziách na 16 miestach v Istanbule.

 

Útok na letisku v Istanbule si vyžiadal 42 mŕtvych a vyše 230 zranených.

 

K zodpovednosti za utorňajší koordinovaný útok troch samovražedných útočníkov sa doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina, turecké úrady však z neho obviňujú militantnú organizáciu Islamský štát (IS).

 

Agentúra Anadolu a ďalšie turecké médiá dnes zároveň informovali, že turecké bezpečnostné zložky zabili 25. júna pri hranici so Sýriou dvoch militantov z IS. Obaja sýrski občania sa údajne pokúšali prekročiť nelegálne hranice, pričom ignorovali upozornenia bezpečnostných síl.

 

Po jednom z týchto militantov pritom turecké úrady pátrali v súvislosti s podozrením, že sa chystal vykonať samovražedné útoky v metropole Ankara aj v meste Adana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies