Isner pred barážou so Slovákmi: Zotrvať medzi elitou je naša priorita

NETKY.SK • 3 September 2014, 13:08 • 2 min
Isner pred barážou so Slovákmi: Zotrvať medzi elitou je naša priorita

CHICAGO - Zotrvať vo svetovej skupine Davisovho pohára je pre tenistov USA prioritou. Pred barážovým stretnutím o účasť medzi elitou proti Slovensku v Chicagu (12.-14. septembra) to vyhlásil líder amerického tímu John Isner. Američania sú s 32 triumfami najúspešnejšou krajinou v histórii a z najlepšej šestnástky nevypadli už 26 rokov.

slovakia

left justify in out

"Sme sklamaní, že sa nám nepodarilo postúpiť do semifinále, no musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa zachránili medzi elitou. Nebude to ľahké. Aj Slováci nastúpia na zápas s cieľom zvíťaziť, našou výhodou by však mohlo byť domáce prostredie," povedal delovo podávajúci Američan pre oficiálnu daviscupovú stránku.

 

Isner v roku 2012 pomohol USA k postupu do semifinále a získal cenné skalpy Švajčiara Rogera Federera či Francúzov Jo-Wilfrieda Tsongu a Gillesa Simona. Americký nehrajúci kapitán Jim Courier čaká, že proti Slovákom sa zhostí úlohy ťahúňa tímu. "Je skvelé byť tímovou jednotkou a lídrom tímu. Pred rokmi som o niečom takom ani nechyroval. Je to pre mňa obrovská česť. Veľmi ma mrzelo, že pre zranenie členka som nemohol chlapcom pomôcť vo februárovom dueli 1. kola proti Veľkej Británii v San Diegu. O to viac chcem teraz prispieť k víťazstvu, aj keď ide iba o baráž."

 

Najväčším americkým tromfom budú svetové deblové jednotky bratia Bob a Mike Bryanovci. "V Davis Cupe sú veľmi spoľahliví a pevní ako skala. Štvorhra je v tejto tímovej súťaži našou veľkou výhodou a zbraňou. Je skvelé mať v družstve najlepší deblový pár na svete v celej tenisovej histórii. Vybojovali už toľko dôležitých bodov, za stavu 1:1, 0:2, či 2:0," zakončil pätnásty hráč svetového rebríčka ATP Entry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies