Islandu stačí bod na ME, Robben penil na spoluhráča

NETKY.SK • 4 September 2015, 10:07 • 2 min
Islandu stačí bod na ME, Robben penil na spoluhráča

AMSTERDAM - Islanďanom stačí v nedeľu uhrať remízu s Kazachmi a priamo postúpia na záverečný turnaj futbalových majstrovstiev Európy do Francúzska 2016. Zverenci Larsa Lagerbäcka totiž zvíťazili nad Holanďanmi v kvalifikačnej A-skupine aj v druhom stretnutí, vo štvrtok v Amsterdame 1:0 a v tabuľke majú pred nimi tri kolá pred koncom 8-bodový náskok.

slovakia

left justify in out

"Musíme spraviť ešte jeden veľký krok. Stále tam nie sme. Potrebujeme zostať pokojní a odviesť potrebnú prácu," vyhlásil podľa uefa.com Gylfi Sigurdsson, ktorý v 51. min z pokutového kopu rozhodol o troch bodoch pre svoj tím a nedoprial trénerovi Dannymu Blindovi víťaznú premiéru na domácej lavičke.

 

"Oranjes" hrali hodinu bez vylúčeného obrancu Bruna Martinsa Indiho, ktorý sa v prvom polčase neovládol a videl červenú kartu. "Ako kapitán budem vždy stáť za mojimi spoluhráčmi, ale na toto nemôžem povedať nič iné než veľká hlúposť. Mužstvu zavaril, čo je veľká škoda," povedal Arjen Robben, ktorý sa porúčal z trávnika už po polhodine hry pre problémy so slabinami a v nedeľu v Turecku nebude mužstvu k dispozícii.

 

Holanďania majú v tabuľke už šesťbodové manko na druhých Čechov, ktorí najbližšie nastúpia v Lotyšsku. Vo štvrtok zdolali Kazachstan doma 2:1 dvoma gólmi striedajúceho Milana Škodu a postup na šampionát majú vo vlastných rukách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies