Islandských hráčov vítali doma ako hrdinov

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 10:34 • 2 min
Islandských hráčov vítali doma ako hrdinov

REYKJAVÍK - Desaťtisíce islandských fanúšikov privítali v pondelok večer v hlavnom meste Reykjavíku svojich futbalových hrdinov, ktorí sa vrátili z EURO 2016 vo Francúzsku. Hráči z ostrova gejzírov a sopiek sa postarali na európskom šampionáte o senzáciu, keď postúpili bez jedinej prehry zo základnej skupiny a v osemfinále vyradili po heroickom výkone hrdé Anglicko. Skvelý dojem z ich vystúpenia už nijako nepokazila ani prehra 2:5 vo štvrťfinále s domácimi "Les Bleus".

slovakia

left justify in out

Islandský trpaslík napísal na ME nádhernú futbalovú rozprávku. Hráči z ostrovnej krajiny, ktorá má iba 330-tisíc obyvateľov, ukázali, že vo futbale nie je nič nemožné. Na šampionáte sa ako nováčik prezentovali bojovnosťou, tímovým duchom a nezlomnou vôľou, vďaka ktorej dokázali zdolať aj mužstvá z krajín s oveľa bohatšou futbalovou históriou. Premožiteľa našli až vo svojom piatom zápase, to už však boli v najlepšej európskej osmičke. Niet divu, že po návrate na rodnú hrudu im fanúšikovia pripravili búrlivé ovácie.

 

Davy sa zhromaždili v uliciach v centre metropoly a na kopci Arnarhóll, kde sa nachádza budova Najvyššieho súdu ako i socha Ingólfura Arnarsona, prvého islandského osadníka. Jeden z dvojice hlavných trénerov Lars Lagerbäck hovoril o "úžasnom privítaní". Podľa neho mali hráči iba čiastočné informácie o futbalovej eufórii, ktorá vypukla v ich rodnej krajine, a až teraz im dochádza, čo svojimi výkonmi doma spôsobili.

 

Hráči sa ulicami Reykjavíku presúvali dvojposchodovým autobusom s otvorenou strechou. "Vidieť toľko ľudí mávajúcich nám z letiska až do centra mesta je jednoducho fantastické," citovala agentúra dpa slová švédskeho kouča. "Bolo privilégiom viesť toto mužstvo. Tieto pocity si zachovám navždy hlboko vo svojom srdci. Až na prvý polčas zápasu s Francúzskom som si užil každú jednu minútu na šampionáte," dodal Lagerbäck, ktorý končí na reprezentačnej lavičke.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies