Islandský premiér Gunnlaugsson oficiálne odstúpil pre kauzu Panamských dokumentov

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 19:35 • 2 min
Islandský premiér Gunnlaugsson oficiálne odstúpil pre kauzu Panamských dokumentov

REYKJAVÍK - Islandský premiér Sigmundur Davíd Gunnlaugsson oficiálne odstúpil. Jeho krok nasleduje po vypuknutí obrovskej kauzy okolo úniku tzv. Panamských dokumentov, keď sa objavili aj správy o jeho schránkovej spoločnosti v daňovom raji. Informovala o tom dnes verejnoprávna televízna stanica RÚV.

slovakia

left justify in out

Islandský premiér je prvou politickou obeťou celosvetovej kauzy, ktorá prepukla po zverejnení dokumentov panamskej právnickej spoločnosti Mossack Fonseca. Tá mala spoločnostiam a jednotlivcom pomáhať obchádzať daňové zákony, prípadne legalizovať výnosy z trestnej činnosti prostredníctvom tzv. daňových rajov.


Premiér Gunnlaugsson je podozrivý z vlastníctva spoločnosti so sídlom na Panenských ostrovoch. Spoločnosť Wintris je napísaná na Gunnlaugssonovu manželku - bohatú dedičku. V tzv. panamských dokumentoch sú aj mená dvoch členov Gunnlaugssonovej vlády - ministrov vnútra a financií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies