Islandský kouč sa už teší na Angličanov: Vieme o nich všetko

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 09:48 • 2 min
Islandský kouč sa už teší na Angličanov: Vieme o nich všetko

SAINT-DENNIS - Stade de France na parížskom predmestí St. Dennis sa premenil na gejzír islandskej radosti. Nováčik ME hneď pri svojom debute na kontinentálnom šampionáte postúpil zo skupiny a v osemfinále vyzve v pondelok večer slávne Anglicko. Jeden z dvoch šéftrénerov islandského tímu Heimir Hallgrimsson sa už konfrontácie s Albiónom nevie dočkať.

slovakia

left justify in out

"My Islanďania sme doslova zbláznení do anglického futbalu. Vieme o Angličanoch všetko. Myslím si, že po víťazstve nad Rakúskom a postupe zo skupiny presunieme náš štátny sviatok zo 17. na 22. júna. To, čo predvádza naše mužstvo vo Francúzsku, je neuveriteľné. Postup medzi najlepšiu európsku šestnástku je splnený sen," citovala slová nadšeného Hallgrimssona agentúra AP.

 

Islandu stačila na postup aj remíza s Rakúšanmi. Gól striedajúceho Ingviho Traustasona vo štvrtej minúte nadstaveného času znamenal, že nováčik ME obsadil v skupine druhé miesto a v osemfinále sa vyhne Chorvátom. "Prežívam neopísateľné pocity. Dokázať niečo takéto spoločne s najlepšími kamarátmi, to je fantázia," vyznal sa obranca Kari Árnason, ktorého fanúšikovia na stránke uefa.com zvolili za Hráča zápasu.

 

Árnason prezradil, v čom tkvie tajomstvo úspechu najmenšej krajiny, aká kedy účinkovala na ME. "Tvoríme zomknutý tím, všetci ťaháme za jeden povraz. Dosiahli sme výnimočný úspech. Naozaj si to na šampionáte užívame, je to pre nás extra zábavné. Je neskutočné, že sme prepísali históriu pred 10.000 islandskými fanúšikmi, ktorí merali cestu do Paríža. Cítili sme sa, ako keby sme hrali pred našimi rodinnými príslušníkmi. Som presvedčený o tom, že po našom víťazstve minimálne polovica publika bude vedieť, kto sú Islanďania."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies