Islanďania začínajú mať pocit, že turistov na ostrove je priveľa

NETKY.SK • 4 November 2017, 14:57 • 2 min
Islanďania začínajú mať pocit, že turistov na ostrove je priveľa

REYKJAVÍK - Po rokoch rastu počtu turistov na Islande má čoraz viac Islanďanov pocit, že ich je už na ostrove viac ako dosť.

slovakia

left justify in out

„Vidíme signály, že sa tolerancia voči turistom oslabuje najmä v najobľúbenejších oblastiach,“ uviedla riaditeľka islandského združenia turistických organizácií Helga Árnadóttirová. Veľká časť miestnych obyvateľov ich prijíma kladne.

 

Turizmus je na Islande druhým najdôležitejším ekonomickým odvetvím. Zhoršovanie vzťahu k zahraničným návštevníkom je však veľkým nebezpečenstvom pre jeho hospodárstvo. Turizmus pomohol Islandu, aby sa dostal z ťažkej finančnej a bankovej krízy, do ktorej sa dostal v prvej polovici tohto desaťročia.

 

Od roku 2010 sa počet návštevníkov zvýšil o viac ako 400 %. V letných mesiacoch sa podľa údajov Isnadbanky zvyšuje počet obyvateľov na prechodný čas až o 20 %. Podľa oficiálnej štatistiky mal vlani ostrov v Atlantiku medzi Európou a Severnou Amerikou vyše 332.000 stálych obyvateľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies