Islanďania aj napriek štvrťfinálovej prehre oslavovali úspech

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 10:16 • 2 min
Islanďania aj napriek štvrťfinálovej prehre oslavovali úspech

SAINT-DENIS - Ani štvrťfinálová prehra 2:5 s Francúzskom na finálovom turnaji majstrovstiev Európy nezabránila islandským futbalistom oslavovať historický úspech najmenšej krajiny na šampionáte.

slovakia

left justify in out

Dlho po záverečnom hvizde oslavovali spoločne fanúšikovia a hráči Islandu. Kompletný tím si nakoniec urobil pred fanúšikmi skupinovú fotku a na záver nemohol chýbať už známy "vulkanický potlesk".

 

"Slovami sa nedá opísať reakcia fanúšikov, ktorí nám aplaudovali, aj keď sme prehrali," povedal po zápase islandský stredopoliar Gylfi Sigurdsson. Neoslavovalo sa len v mieste štvrťfinálového zápasu, ale aj v hlavnom meste Islandu Reykjavíku, kde sledovali tisícky fanúšikov odetých v modrej stretnutie na veľkoplošnej obrazovke.

 

Aj napriek francúzskej dominancii v prvom polčase, ktorá bola korunovaná štyrmi gólmi, to Island v ďalšom priebehu nezabalil a nakoniec vďaka gólom Kolbeinna Sigthorssona a Birkira Bjarnasona znížil na 2:5. "Boli sme paralyzovaní a pasívni, možno preto, že sme boli blízko k niečomu veľkému. Veľká poklona tímu, ktorý v druhom polčase ukázal, že dokáže hrať futbal," vyjadril sa jeden z trénerov reprezentačného tímu Lars Lagerbäck.

 

Islanďanov si budú pamätať nielen pre ich skvelé futbalové výkony a fanúšikov, ale aj pre povestný "severský humor". Po vyradení vtipne glosoval vystúpenie autor gólu Sigthorsson: "Sťažovať sa naozaj nemôžeme, veď vyhrať EURO na prvý pokus je predsa len pomerne ťažké."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona