Islamský štát zverejnil VIDEO s údajným útočníkom z Berlína: Prišli sme vás vyvraždiť, prasce

NETKY.SK • 23 December 2016, 17:36 • 2 min
Islamský štát zverejnil VIDEO s údajným útočníkom z Berlína: Prišli sme vás vyvraždiť, prasce

KÁHIRA - Militantná organizácia Islamský štát (IS) zverejnila dnes videozáznam, na ktorom údajne Tunisan označovaný za páchateľa pondelňajšieho útoku kamiónom na vianočné trhy v Berlíne sľubuje, že pomstí moslimov, ktorých usmrtili letecké útoky Západu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Video publikovala tlačová agentúra Amák napojená na IS. Po arabsky hovoriaci muž, údajne 24-ročný Anis Amri, na ňom prisahá vernosť lídrovi IS abú Bakrovi Baghdádímu. Moslimov zároveň vyzýva, aby v Európe páchali útoky.

 

"Môj odkaz križiakom: Prišli sme vás vyvraždiť, prasce. Krv monoteistov (moslimov) nevyjde navnivoč," hovorí na videu muž, ktorého agentúra Amák označila džihádistickým pseudonymom abú Bará at-Túnisía, poukazujúc tak na jeho tuniský pôvod.

 

 

Pondelňajší náraz kamióna do stánkov a návštevníkov vianočných trhov v berlínskej časti Charlottenburg si vyžiadal 12 mŕtvych a desiatky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona