Islamský štát zverejnil ďalšie video s vraždením zajatcov, bojovníkov kurdských milícií

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 14:18 • 2 min
Islamský štát zverejnil ďalšie video s vraždením zajatcov, bojovníkov kurdských milícií

ARBÍL - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) zverejnila dnes video, ktoré zachytáva vraždu troch bojovníkov kurdských milícií péšmarga v severnom Iraku. Militanti sa na videu vyhrážajú, že zavraždia ďalšie desiatky zajatcov, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Video má dĺžku šesť minút. Jeho zverejnenie zrejme malo byť načasované tak, aby sa krylo s oslavami kurdského Nového roka. Zachytáva troch bojovníkov milícií péšmarga v oranžových kombinézach, ktorým následne islamisti odetí v čiernom a hovoriaci kurdsky odrezali hlavy.

 

Vierohodnosť videa zatiaľ nebolo možné nezávisle overiť.

 

Kurdské milície sú kľúčovým partnerom koalície vedenej Spojenými štátmi v kampani s cieľom "pokoriť a zničiť" extrémistický IS, ktorý už v severnej časti Iraku s pomocou spojeneckých náletov zahnali.

 

Jeden z militantov sa na videu obracia ku Kurdom a vysvetľuje, že IS nevedie vojnu proti nim, ale proti tým, ktorí sa pridali k safíovcom a križiakom, aby viedli vojnu proti moslimom.

 

Ďalší militant sa následne priamo obracia na vodcu Kurdov Masúda Barzáního. "Varovali sme ťa už predtým, že za každú raketu, ktorú pošleš na tých, ktorí sú v starostlivosti Islamského štátu, zabiješ svojimi vlastnými rukami jedného zo svojich zajatcov".

 

Kurdské sily pred niekoľkými dňami ostreľovali ciele v Mósule. Podľa kurdského ministerstva to bola odveta za raketu Islamského štátu, ktorá zasiahla zeleninový trh v regionálnom hlavnom meste Arbíl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies