Islamský štát zostrelil nad Mósulom armádny vrtuľník, posádka neprežila

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 17:48 • 2 min
Islamský štát zostrelil nad Mósulom armádny vrtuľník, posádka neprežila

MÓSUL - Iracká vláda oznámila, že militanti extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zostrelili dnes popoludní vrtuľník irackej armády nad Mósulom a zabili tak dvojčlennú posádku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany uviedlo vo vyhlásení, že incident sa stal počas operácie zameranej na znovudobytie mesta od militantov IS.

Predstavitelia spresnili, že vrtuľník zasiahla munícia vystrelená zo zeme a dopadol niekde vo východnej časti Mósulu. Zábery kameramana tlačovej agentúry AP zachytávajú stroj padajúci z oblohy - veľkú ohnivú guľu s dlhým chvostom hustého čierneho dymu.

Iracké vzdušné sily a armádne stroje podnikajú nad mestom pravidelné letecké útočné akcie, pomáhajú tak polícii a špeciálnym jednotkám bojovať proti militantom. Operácia na opätovné dobytie Mósulu od IS sa začala vlani v októbri.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona