Islamský štát zostrelil ďalší vrtuľník irackej armády

NETKY.SK • 13 December 2014, 12:01 • 2 min
Islamský štát zostrelil ďalší vrtuľník irackej armády

BAGDAD - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zostrelili dnes neďaleko irackého mesta Sámarrá armádny vrtuľník, pričom prišli o život obaja piloti na jeho palube.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP sa o incidente dozvedela z anonymných zdrojov irackého ministerstva obrany i samotnej irackej armády. Tie uvádzajú, že sunnitskí fundamentalisti helikoptéru na predmestí posvätného šiitského mesta zostrelili ručným protitankovým granátometom. Islamistickí fundamentalisti z IS zostrelili v posledných mesiacoch aj najmenej dva vrtuľníky irackej armády pri meste Bajdží na severe Iraku. 
      

Džihádistická skupina Islamský štát zabrala už približne tretinu územia Iraku i susednej Sýrie, na ktorom si zriadila samozvaný kalifát. Už niekoľko mesiacov s ňou bojuje iracká armáda a je aj terčom náletov vzdušných síl Spojených štátov.
      

Americký Senát schválil v noci nadnes návrh zákona o obrannom rozpočte na budúci rok vo výške 585 miliárd dolárov, ktorého súčasťou sú aj finančné prostriedky vo výške 5,6 miliardy dolárov určené na podporu vojenských operácií proti Islamskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies