Islamský štát zaútočil na iracké mesto Duluíja, hlásia 17 obetí

NETKY.SK • 8 September 2014, 11:33 • 2 min
Islamský štát zaútočil na iracké mesto Duluíja, hlásia 17 obetí

BAGDAD - Militanti z organizácie Islamský štát zaútočili dnes na iracké mesto Duluíja. Zabili 17 ľudí a ďalších 54 zranili, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

K útoku na mesto, ktoré leží približne 70 kilometrov severne od Bagdadu, došlo pred svitaním. Militanti použili auto naložené výbušninami a útočili aj z delových člnov, keďže mesto leží pri rieke. Trvalo dve hodiny, kým sa militantov podarilo zatlačiť.

 

Medzi obeťami sú civilisti aj príslušníci irackých bezpečnostných síl. Najviac ľudí zahynulo na trhovisku pri výbuchu auta naloženom výbušninami.

 

Duluíja je súčasťou pásu sunnitských miest severne od metropoly, z ktorých niektoré ovládli sunnitskí militanti z Islamského štátu. Často sa spájajú s miestnymi milíciami, ktoré nedôverujú vláde pod vedením šiitov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies