Islamský štát zabil dvoch údajných gejov a jedného bohorúhača

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 23:00 • 2 min
Islamský štát zabil dvoch údajných gejov a jedného bohorúhača

BAGDAD - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zabili dnes na severe Iraku dvoch údajných gejov a ďalšieho muža obvineného z bohorúhačstva. Uviedla to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na ozname, ktorý IS zverejnila na internete, vidno ako starší bradatý muž číta pred davom ľudí rozsudok smrti pre mužov obvinených z homosexuality a tretieho z nadávania bohu.

 

Rozsudok smrti dokumentujú tri samostatné fotografie. Obvinení na záberoch kľačia na kolenách so zaviazanými očami a rukami za chrbtom. Za nimi stojí muž oblečený v čiernom a v ruke má dlhý meč. V texte pod fotografiami sa píše, že zachytávajú ich usmrtenie. Samotné odrezanie hláv odsúdeným mužom na záberoch nevidno, dodal Reuters.

 

Na územiach v Iraku a Sýrii, ktorých sa zmocnil, zavádza IS právo šaríja vynucované v niektorých oblastiach už aj náboženskou políciou, na živote sú ohrození vyznávači iných náboženstiev a svetonázorov. Členovia IS presadzujú striktnú interpretáciu islamského práva šaríja.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona