Islamský štát vydal Príručku o otrokyniach

NETKY.SK • 15 December 2014, 11:06 • 2 min
Islamský štát vydal Príručku o otrokyniach

MOSKVA - Militantná organizácia Islamský štát vydala Príručku o otrokyniach, informoval v nedeľu spravodajský server Sputnik.

slovakia

left justify in out

Príručku vo forme otázok a odpovedí preložil do angličtiny Inštitút pre výskum blízkovýchodných médií (MEMRI) so sídlom vo Washingtone. Okrem iného príručka stavia na jednu úroveň zajatkyne s disponibilným majetkom.

 

"Je dovolené kupovať, predávať alebo darovať zajaté ženy a otrokyne," uvádza príručka. V prípade úmrtia majiteľa budú zajatkyne distribuované ako súčasť jeho majetku. "Môžu však poskytovať iba služby, pohlavný styk nie, ak otec alebo jeden zo synov už mal s nimi pohlavný styk, alebo ak ich zdedí niekoľko ľudí naraz," vysvetľuje príručka.

 

Podľa nej môže mať muž pohlavný styk so zajatou ženou len v tom prípade, ak jej výlučným vlastníkom. Ak je spoluvlastníkom, jeho partneri sa môžu vzdať alebo predať mu svoj "podiel", aby mal na ženu výhradné právo.

 

Povolené je aj bitie otrokýň za porušenie disciplíny, nie však pre potešenie. Zakázané je udierať otrokyňu do tváre.

 

Medzi "najvážnejšie hriechy" príučka zaraďuje útek otrokyne od svojho pána.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies