Islamský štát údajne počas náletov zostrelil sýrske vojenské lietadlo

NETKY.SK • 21 September 2016, 17:22 • 2 min
Islamský štát údajne počas náletov zostrelil sýrske vojenské lietadlo

BEJRÚT - Sýrska štátna televízia informovala o dnešnej havárii lietadla vládnych síl počas bojovej misie proti Islamskému štátu severozápadne od metropoly Damask. Uviedla, že pilota zachránili. Islamský štát (IS) tvrdí, že lietadlo zostrelil, uviedla tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemenovaný vojenský predstaviteľ, ktorého citovala televízia, nespomenul príčinu pádu lietadla v pohorí Kalamún, klenúcom sa na oboch stranách sýrsko-libanonskej hranice. Potvrdil však záchranu pilota.

 

Tlačová agentúra Amak, ktorá má blízko k IS, predtým oznámila zostrelenie stroja militantmi na východe spomínaných hôr. Nazdáva sa, že lietadlo dopadlo do oblasti, ktorá je pod kontrolou buď vládnych síl, alebo povstaleckých frakcií, čím naznačuje, že ho nemôže vyfotografovať. Tvrdí, že lietadlo uskutočnilo štyri nálety na militantov a potom ho zostrelili. V nedeľu zostrelil IS lietadlo sýrskych vládnych síl vo východnej provincii Dajr az-Zaur.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedlo, že osud pilota po dnešnom zrútení lietadla zostáva nejasný. Nejasné je aj to, či bolo lietadlo zostrelené alebo malo technické problémy, napísala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona