Islamský štát trestá duchovného, ktorý nesúhlasil s popravou

NETKY.SK • 6 Február 2015, 13:17 • 2 min
Islamský štát trestá duchovného, ktorý nesúhlasil s popravou

BEJRÚT - Duchovný z Islamského štátu (IŠ), ktorý verejne namietal proti poprave jordánskeho pilota upálením, prišiel o svoju funkciu a budú ho súdiť.

slovakia

left justify in out

Správu o tom podala v piatok Sýrska organizácia na pozorovanie ľudských práv (SOHR), ktorá je v opozícii voči sýrskej vláde. Saudskoarabský duchovný vyslovil svoje námietky voči činu na stretnutí duchovných Islamského štátu v meste al-Báb v provincií Halab (Aleppo), uviedol Rami Abdul Rahman, hlava SOHR.

 

Popravu jordánskeho pilota Muáda al-Kasásbiho odsúdili mnohí moslimskí duchovní, dokonca aj takí, ktorých spájajú s al-Kájdou. Čin označili za anti-islamský. Zmienený saudskoarabský duchovný podľa SOHR povedal, že tých, ktorí sú za upálenie zodpovední, by mali súdiť. Abdul Rahman zo SOHR si však myslí, že teraz je skôr možné, že organizácia IŠ usmrtí duchovného. 

 

Islamský štát po poprave pilota zverejnil na sociálnej sieti Twitter náboženský dekrét, v ktorom odobril upálenie neveriacich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies