Islamský štát sťal ďalšieho Američana!

NETKY.SK • 16 November 2014, 11:29 • 2 min
Islamský štát sťal ďalšieho Američana!

KÁHIRA - Povstalci z extrémistickej skupiny Islamský štát (IŠ) popravili ďalšieho Američana.

slovakia

left justify in out

O sťatí 26-ročného humanitárneho pracovníka Petra Kassiga informuje skupina na zverejnenom videu. Nahrávka tentokrát neukazuje samotnú popravu, ale len maskovaného muža, ktorý zabitie Kassiga oznámil s britským prízvukom. Pred mužom leží sťatá hlava. Video tiež ukazuje údajnú masovú popravu skupiny zajatých sýrskych vojakov. Kassiga, ktorý pomáhal pri poskytovaní zdravotníckej pomoci v Sýrii, zajali minulý rok. Podľa jeho priateľov v zajatí prestúpil na islam a prijal meno Abdul Rahman. Autenticita zverejnenej nahrávky, ktorú zverejnili na stránke využívanej IŠ, sa nedá nezávisle overiť.

 

Džihádisti z IŠ zverejnili 19. augusta na internete video so sťatím amerického novinára Jamesa Foleyho. Jeho poprava mala byť pomstou za podporu, ktorú Američania poskytujú irackým a kurdským silám vzdorujúcim Islamskému štátu. Začiatkom septembra nasledovali zábery so zavraždením amerického reportéra Stevena Sotloffa. Približne o dva týždne neskôr sťal džihádista britského rukojemníka Davida Hainesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies