Islamský štát spustil v noci útok proti vládnym vojakom v Mósule

NETKY.SK • 7 December 2016, 11:23 • 2 min
Islamský štát spustil v noci útok proti vládnym vojakom v Mósule

MÓSUL - Militanti extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) spustili v noci na dnes útok proti irackým bezpečnostným silám v juhovýchodnej časti Mósulu s názvom as-Salám. Útok prišiel deň po tom, ako vojaci postúpili hlbšie do mesta.

slovakia

left justify in out

Seržant irackej armády Hakím Saranbí dnes vyhlásil, že útok "spôsobil ťažké straty", ale ďalšie podrobnosti neuviedol. Predstavitelia irackého ministerstva obrany v Bagdade sa zatiaľ k informáciám nevyjadrili.

 

Iracká armáda v utorok prenikla do juhovýchodnej mósulskej štvrte as-Salám a obsadila tamojšiu nemocnicu, potom však musela čeliť tvrdému odporu militantov IS. Dnes ráno bolo vidieť pohybovať sa juhovýchodnou štvrťou konvoje desiatok obrnených vozidiel irackých špeciálnych síl a armádnych terénnych vozidiel typu Humvee.

 

Irackí vládni vojaci a polovojenské sily spustili v októbri za podpory medzinárodnej koalície vedenej Spojenými štátmi operáciu, zameranú na vytlačenie IS z Mósulu, druhého najväčšieho irackého mesta a poslednej mestskej bašty IS v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona