Islamský štát spustil rozhlasové vysielanie v anglickom jazyku

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 18:07 • 2 min
Islamský štát spustil rozhlasové vysielanie v anglickom jazyku

BAGDAD - Extrémistická skupina Islamský štát (IS) začala s rozhlasovým vysielaním prehľadu správ v anglickom jazyku. Prvý spravodajský súhrn podľa agentúry AP dnes odvysielala rozhlasová sieť IS al-Baján.

slovakia

left justify in out

Militanti už na stanici al-Baján vysielajú podobné spravodajské bloky v arabčine a ruštine.

 

Skupina nový anglický spravodajský súhrn propagovala prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

 

Rozhlasový blok ponúkol prehľad aktivít Islamského štátu v Iraku, Sýrii a Líbyi. Informoval o širokej škále tém vrátane údajnej smrti veliteľa IS v utečeneckom tábore Jarmúk na predmestí sýrskej metropoly Damask, spomenul samovražedný bombový útok v irackom meste Kirkúk a mínometné útoky na milície v prístavnom meste Syrta v strednej časti Líbye.

 

Islamský štát už v angličtine vydáva mesačný internetový magazín s názvom Dábik, v ktorom okrem správ o svojich aktivitách publikuje lekcie z náboženskej výchovy.

 

Islamistickí bojovníci, ktorí na okupovanom území vyhlásili kalifát, už kontrolujú takmer tretinu územia Iraku a Sýrie a sú čoraz aktívnejší v Líbyi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies