Islamský štát spustí celodennú spravodajskú televíziu

NETKY.SK • 19 Január 2015, 16:32 • 2 min
Islamský štát spustí celodennú spravodajskú televíziu

LONDÝN - Extrémistická organizácia Islamský štát (IŠ) plánuje v najbližšom čase spustiť vlastný televízny kanál, ktorým nadviaže na fungujúce rozhlasové vysielanie v Iraku a satelitnú televíziu so sídlom v Líbyi.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v nedeľu portál britského denníka Independent odvolávajúc sa informácie z okolia IŠ. Súčasťou celodenného vysielania údajne bude aj program s názvom Čas narukovať. Cieľom kanálu s názvom Vysielanie Islamského kalifátu však bude medzinárodné šírenie proislamskej propagandy a nadviazanie najmä na spomínané rozhlasové vysielanie, ktoré sa šíri z irackého mesta Mósul. To ako jedno z prvých padlo v polovici roka do rúk radikálov.

 

Sunnitskí radikáli z organizácie Islamský štát na severe Iraku povstali voči vláde v Bagdade a dnes ovládajú veľké časti severozápadného Iraku a spolu s priľahlým územím Sýrie ho začlenili do spoločného "kalifátu". V novembri sa na verejnosť dostali informácie, že plánujú zaviesť vlastnú menu, ktorá bude platiť na nimi kontrolovaných územiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies