Islamský štát sa prihlásil k masakru v Kábule

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 13:10 • 2 min
Islamský štát sa prihlásil k masakru v Kábule

KÁBUL - Teroristická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k stredajšiemu samovražednému bombovému útoku v afganskej metropole Kábul.

slovakia

left justify in out

Útok si vyžiadal najmenej 29 mŕtvych a 52 zranených, informovala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Podľa polície sa samovražedný atentátnik odpálil na ceste pri Kábulskej univerzite, asi kilometer od šiitskej svätyne, kde sa zišli ľudia pri príležitosti osláv perzského Nového roka (Novrúz).

 

Podarilo sa mu prekĺznuť okolo policajných kontrolných stanovíšť, ktoré sa nachádzajú pozdĺž cesty. IS sa prihlásil k útoku na internete s tým, že zaútočil na "zhromaždenie šiitov oslavujúcich Novrúz", vyplýva z údajov americkej organizácie SITE Intelligence Group, ktorá sa špecializuje na monitorovanie a vyhodnocovanie džihádistickej propagandy.

 

Islamský štát v Afganistane pravidelne útočí na šiitov. Sunnitskí extrémisti ich totiž považujú za odpadlíkov od viery zasluhujúcich si smrť.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona