Islamský štát robí nábor nových mužov, dokonca si kladie aj vekové podmienky

NETKY.SK • 4 August 2017, 11:46 • 2 min
Islamský štát robí nábor nových mužov, dokonca si kladie aj vekové podmienky

RAKKA – Teroristická organizácia IS vyzvala všetkých mladých mužov, aby sa k nim pridali a chopili sa zbraní v boji proti sýrskej armáde Bašára Asada.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvod tejto výzvy je, že strácajú svoje pozície na východe Sýrie i v Iraku. Vyhlásenie sa šíri zo sýrskej provincie Dajr az-Zaur, ktorá leží v tesnej blízkosti hranice s Irakom. IS do boja povolal energických a nebojácnych mužov vo veku od 20-30 rokov.

 

Tí sa majú dostaviť do určených táborov najneskôr do týždňa. Islamisti vo svojom vyhlásení nezabudli podotknúť jednu dôležitú vec! Tí, ktorí túto ponuku odmietnu a nepridajú sa, čaká vypočúvanie a aj náležitý trest.

 

Militanti svoju výzvu zverejnili v čase, keď jednoznačne prehrávajú svoj boj proti Asadovej armáde a spojencom. Cíti, že stráca veľmi dôležité územia v Sýrii a Iraku, na ktorých si v roku 2014 vyhlásil kalifát. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona