Islamský štát prepustil väčšinu unesených robotníkov z cementárne

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 15:49 • 2 min
Islamský štát prepustil väčšinu unesených robotníkov z cementárne

BEJRÚT - Bojovníci extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) už prepustili takmer väčšinu z približne troch stoviek robotníkov, ktorých uniesli tento týždeň z cementárne severovýchodne od Damasku. Agentúra AP o tom informuje dnes s odvolaním sa na údaje Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Teroristi podľa SOHR prepustili takmer všetkých pracovníkov unesených pred dvoma dňami z továrne pri meste Dumajr severovýchodne od metropoly Damask okrem 30 strážnikov, ktorí boli v zmienenej fabrike ako dozor a pracovali pre sýrsky režim.

 

Spravodajská agentúra Amak spriaznená s Islamským štátom v tejto súvislosti oznámila, že bojovníci robotníkov prepustili po výsluchu, v rámci ktorého zisťovali ich náboženskú príslušnosť, ako aj to pre koho pracujú. Dodala, že zabili štyroch z nich, ktorí sa prihlásili k náboženskej menšine drúzov z odnože šiitského islamu a v zajatí si nechali 20 provládnych ozbrojencov.

 

Oblasť ležiaca približne 40 kilometrov severovýchodne od Damasku, kde sa nachádza uvedená cementáreň, bola v uplynulých dňoch dejiskom útoku IS na sýrske vládne sily. Sýrski aktivisti uviedli, že tento "mohutný" útok mal byť odplatou vládnym silám za nedávne vyhnanie bojovníkov IS z historického mesta Palmýra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies