Potvrdené: Islamský štát zavraždil jordánskeho pilota Muáza Kasásbu upálením

NETKY.SK • 4 Február 2015, 09:21 • 2 min
Potvrdené: Islamský štát  zavraždil jordánskeho pilota Muáza Kasásbu upálením

BEJRÚT - Jordánskeho pilota Muáza Kasásbu, zadržiavaného militantmi z tzv. Islamského štátu (IS), zaživa upálili.

slovakia

left justify in out

Jordánska vláda potvrdila dnes zavraždenie jordánskeho pilota Muáza Kasásbu extrémistami z tzv. Islamského štátu (IS). Teroristi ho mali upáliť zaživa ešte 3. januára, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie odvysielané štátnou televíziou.

 

Vyplýva to z fotografií, ktoré prívrženci tejto zločineckej organizácie dnes rozšírili na sociálnych sieťach, informovala agentúra Reuters.

 

Na videu, ktoré IS zverejnil na internete, vidno horiaceho človeka v klietke. Šéf jordánskych ozbrojených síl upovedomil Kasásbovu rodinu o jeho smrti. Ammán prisľúbil "potrestanie a odplatu" pre tých, ktorí zločin spáchali.

 

Na piatich záberoch  je vidno horiaceho človeka stojaceho v klietke.

 

Upozornenie: Zábery nie sú vhodné pre maloletých

 


     

Americký prezident Barack Obama uviedol, že ak sa potvrdí autenticita predmetného videa, bude to ďalší znak "krutosti a barbarstva" tejto zločineckej organizácie.
      

"Nech vychádzajú z akejkoľvek ideológie, je zvrhlá," uviedol Obama dodávajúc, že sa tým zdvojnásobí odhodlanie koalície pod vedením USA v boji proti IS v Sýrii a Iraku.
     

Biely dom ďalej oznámil, že americké tajné služby pracujú na potvrdení pravdivosti záznamu. "Spojené štáty ostro odsudzujú činy IS a vyzývajú na okamžité prepustenie všetkých rukojemníkov," uviedla hovorkyňa Bieleho domu Bernadette Meehanová, pričom vyjadrila spolupatričnosť s jordánskym ľudom a vládou.
      

V súvislosti s dnešnou správou o zabití Kasásbu prerušil jordánsky kráľ Abdalláh II. svoju návštevu USA a vracia sa do vlasti, pripomína agentúra DPA.
      

Kasásbu zadržiavali džihádisti z IS od minuloročného decembra, keď so svojím lietadlom havaroval v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies