Islamský štát popravil 12 príslušníkov šíitskych milícií

NETKY.SK • 7 December 2014, 22:20 • 2 min
Islamský štát popravil 12 príslušníkov šíitskych milícií

BAGDAD - Bojovníci extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) popravili 12 príslušníkov šíitskych milícií severne od Bagdadu, došlo k tomu po ťažkom boji o dedinu. Napísala to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia polície a armády tvrdia, že iracké bezpečnostné sily a bojovníci šíítskych milícií v piatok zaútočili proti IS v Tal al-Táhab, asi 80 kilometrov severne or irackého hlavného mesta.

 

V piatok sa im podarilo vyhnať bojovníkov IS z ich veliteľstva na policajnej stanici v Tal al-Táhabe, ale tí sa o niekoľko hodín neskôr vrátili a obkľúčili niekoľko desiatok vojakov a milicionárov.

 

"Podporní vojaci s krytím vojenských vrtuľníkov dosiahli oblasť a prelomili obliehanie. Od našich zdrojov máme potvrdenie, že teroristi dnes popravili 12 dobrovoľníkov," povedal dôstojník vojenskej tajnej služby pod podmienkou zachovania anonymity. Podľa predstaviteľov je desať milicionárov nezvestných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies