Islamský štát pohrozil koptským kresťanom ďalšími útokmi

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 10:01 • 2 min
Islamský štát pohrozil koptským kresťanom ďalšími útokmi

KÁHIRA - Teroristická organizácia Islamský štát (IS) pohrozila ďalšími útokmi na príslušníkov kresťanskej komunity v Egypte.

slovakia

left justify in out

Na internete sa dnes objavil rozhovor menovite neznámeho lídra IS, z ktorého vyplýva, že moslimovia by sa mali vyhýbať lokalitám, kde dochádza k zhromažďovaniu kresťanov a cudzincov zo Západu. Spomínaný predstaviteľ IS navyše vyzval moslimov, aby sa nezdržiavali v zariadeniach egyptskej armády, polície ani vo vládnych objektoch.

IS sa prihlásil k dvom samovražedným teroristickým útokom, ktorých terčom sa začiatkom apríla, na Kvetnú nedeľu, stali Kostol svätého Marka v Alexandrii a Kostol svätého Juraja v Tantá. Vtedy prišlo o život najmenej 45 ľudí.

Koptská kresťanská cirkev v Egypte, ktorej príslušníci tvoria 10-12 percent egyptskej populácie, čelila násilným útokom už aj v minulosti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona