Islamský štát pohrozil ďalšími útokmi na kresťanov v Egypte

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 06:30 • 2 min
Islamský štát pohrozil ďalšími útokmi na kresťanov v Egypte

KÁHIRA - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) pohrozila dnes ďalšími útokmi na kresťanov v Egypte. Uviedla to po tom, ako sa prihlásila k dnešným dvom výbuchom v koptských kostoloch v severnom Egypte, ktoré si vyžiadali najmenej 44 mŕtvych a vyše 100 zranených.

slovakia

left justify in out

"Nech križiaci a odpadlíci vedia, že zaplatia vysokú cenu, a to krvou svojich synov," uvádza sa v internetovom vyhlásení agentúry Amák, ktorá je blízka Islamskému štátu.

 

Podľa nej oba útoky v mestách Tanta a Alexandria spáchali egyptskí samovražední útočníci opásaní výbušninami. Výbuchy si dovedna vyžiadali 50 obetí, tvrdí Amák.

 

Autenticitu vyhlásenia nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť. Podľa agentúry DPA je však konzistentné s doterajšími podobnými vyhláseniami IS.

 

K množstvu reakcii z celého sveta, ktoré odsúdili dnešné útoky v Egypte, sa prostredníctvom svojho obľúbeného Twitteru pridal aj prezident USA Donald Trump. Vyjadril pritom "pevné presvedčenie", že egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí celú situáciu patrične zvládne.

 

Sísí v reakcii na dnešné útoky nariadil okamžité nasadenie armády v okolí dôležitých budov po celej krajine. Vojaci by mali hliadkovať v okolí takýchto objektov spoločne s policajnými zložkami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies