Islamský štát opäť postupuje k sýrskemu mestu Palmýra

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:19 • 2 min
Islamský štát opäť postupuje k sýrskemu mestu Palmýra

BEJRÚT - Extrémistická skupina Islamský štát (IS) opäť postupuje smerom na sýrske mesto Palmýra. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na rozhlasovú stanicu al-Baján, ktorú prevádzkuje IS.

slovakia

left justify in out

Militanti tak znovu ohrozujú túto starovekú lokalitu; iba niekoľko týždňov po tom, ako ju z područia IS dobyli sýrske vládne sily s podporou ruského vojenského letectva a pozemných špeciálnych jednotiek.


Palmýru predtým takmer desať mesiacov ovládali radikáli z IS. Počas tohto obdobia džihádisti zničili v meste mnohé stavebné pamätihodnosti, vyhnali jeho obyvateľov a brutálne povraždili mnoho zajatcov.


Uvedené islamistické rádio dnes odvysielalo správu, že militanti z Islamského štátu sa zmocnili opusteného raketového odpaľovacieho zariadenia v blízkosti leteckej základne menej než 60 kilometrov od Palmýry.


Zariadenie leží na hlavnej trase spájajúcej Palmýru s vojenskou základňou a hlavným mestom provincie Homs. Táto situácia ohrozuje vládne zásobovacie cesty. Postup extrémistov na Palmýru potvrdilo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies