Islamský štát obsadil časť utečeneckého tábora na predmestí Damasku

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 09:47 • 2 min
Islamský štát obsadil časť utečeneckého tábora na predmestí Damasku

DAMASK - Ozbrojenci extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v sobotu obsadili časť palestínskeho utečeneckého tábora Jarmúk na predmestí Damasku.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po dvoch dňoch bojov s konkurenčnou skupinou Front an-Nusra, ktorá je sýrskou odnožou al-Káidy. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

 

Počet obetí bojov nie je predbežne známy. Pozorovatelia sa domnievajú, že vpád milícií Islamského štátu do tohto rozľahlého utečeneckého tábora má byť kompenzáciou za nedávne územné straty inde v Sýrii. Vládne sily podporované ruskými lietadlami v marci napríklad vytlačili Islamský štát zo starobylého mesta Palmýra, ktoré militanti kontrolovali desať mesiacov.

 

Ak by Islamský štát ovládol tento utečenecký tábor, dostal by sa doteraz najbližšie k sídlu vlády prezidenta Bašára Asada.

 

V Jarmúku pred vypuknutím vojny pred piatimi rokmi žilo 150.000 palestínskych utečencov. Ich počet však kvôli násilnostiam podľa OSN postupne klesol na 18.000.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies