Islamský štát na obsadenej základni pozabíjal stovky vojakov

NETKY.SK • 4 September 2014, 07:41 • 2 min
Islamský štát na obsadenej základni pozabíjal stovky vojakov

BAGDAD - Militantná skupina Islamský štát v júni vykonala masovú popravu niekoľkých stoviek irackých vojakov po tom, ako sa zmocnila jednej z vojenských základní severne od Bagdadu.

slovakia

left justify in out

Podľa nových zistení, ktoré v stredu zverejnila medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW), bojovníci pozabíjali 560 až 770 zajatcov, čo je niekoľkonásobne viac, ako sa pôvodne predpokladalo. Masakra sa odohrala na základni známej pod americkým označením Speicher, ktorá sa nachádza pri meste Tikrít. Human Rights Watch predtým informovala, že o život prišlo 160 až 190 mužov, počet však zvýšila na základe analýzy nových záberov z družice, videozáznamov zhotovených militantmi a výpovedí svedkov. Samotná skupina Islamský štát, ktorá kontroluje veľké časti Sýrie a Iraku, pritom ešte v júni oznámila, že na základni popravila okolo 1700 príslušníkov armády. Tých iracké úrady po udalosti vyhlásili za nezvestných, čo vyvolalo protesty rodinných príslušníkov priamo v Bagdade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies