Islamský štát má výcvikové tábory v Líbyi, tvrdia Američania

NETKY.SK • 4 December 2014, 07:31 • 2 min
Islamský štát má výcvikové tábory v Líbyi, tvrdia Američania

WASHINGTON - Extrémistická skupina Islamský štát (IŠ) si zriadila výcvikové tábory pre svojich bojovníkov na východe Líbye.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informoval veliteľ amerických síl v Afrike, generál David Rodriguez, podľa ktorého výcvik podstupuje niekoľko stoviek mužov. Spojené štáty tábory pozorne monitorujú, generál však nevedel povedať, či by sa mohli stať terčom amerických náletov. Armáde však zatiaľ útok na tieto výcvikové zariadenia neodporúča. Podľa Rodrigueza nie sú presne jasné ani väzby účastníkov výcviku na IŠ. Väčšinou ide o príslušníkov niektorej z líbyjských milícií, no nie je isté, či sa pridajú k boju po boku IŠ.

 

Od zosadenia režimu na čele s Muammarom Kaddáfím v roku 2011 je Líbya pod vplyvom vzájomne súperiacich milícií. Ich boje o Tripolis a Bengází krajinu priviedli na pokraj ďalšej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies