Islamský štát bráni civilistom v odchode z irackého mesta Ramádí

NETKY.SK • 21 December 2015, 13:02 • 2 min
Islamský štát bráni civilistom v odchode z irackého mesta Ramádí

BAGDAD - Militanti Islamského štátu (IS) bránia civilistom v odchode z Ramádí pred útokom, ktorý plánuje podniknúť iracká armáda, aby znovu dobyla toto západoiracké mesto. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu ministerstva obrany Násira Núrího.

slovakia

left justify in out

Ramádí je od mája v rukách islamských extrémistov. Iracké vojenské lietadlá v nedeľu zhadzovali letáky, v ktorých armáda obyvateľov vyzývala, aby mesto do 72 hodín opustili, a naznačila im aj bezpečné trasy úniku.

 

"Sú rodiny, ktorým sa podarilo ujsť pred gangmi Dáišu," povedal hovorca Núrí. Použil pritom miestny výraz pre extrémistickú organizáciu Islamský štát.

 

"Objavili sa špionážne informácie z vnútra mesta, že (militanti) bránia rodinám v odchode: plánujú ich použiť ako ľudské štíty," dodal Núrí.

 

Iracké tajné služby odhadujú, že počet bojovníkov Islamského štátu, ktorí majú obsadené centrum mesta Ramádí, metropoly provincie Anbár, je 250-300.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies