Islamský štát bol v Sýrii opäť terčom náletov

NETKY.SK • 27 September 2014, 13:30 • 2 min
Islamský štát bol v Sýrii opäť terčom náletov

BEJRÚT - Islamský štát (IS) a ďalšie militantné skupiny sa stali dnes v Sýrii terčom leteckých útokov, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne. Predpokladá, že tieto nálety podnikla koalícia pod vedením Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Podľa SOHR bolo počuť najmenej 31 výbuchov v provincii Rakka, bašte Islamského štátu. Podľa dostupných informácií si nálety vyžiadali obete. Lietadlá podľa SOHR útočili aj v oblastiach východne od mesta Palmýra v provincii Homs.
      

Do bojov proti radikálom z Islamského štátu v Iraku sú pripravené už dnes vstúpiť aj lietadlá britského Kráľovského letectva, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na televíziu Sky News. Šesť britských bombardérov typu Tornado GR4 je momentálne na základni na Cypre.
      

Britský parlament v piatok schválil letecké údery proti militantom z Islamskému štátu. Spojené štáty podnikli proti ním letecké údery v Iraku už v auguste, keď radikáli začali rýchlo postupovať na severe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies