Islamskí militanti prepustili nemeckých rukojemníkov

NETKY.SK • 17 Október 2014, 16:47 • 2 min
Islamskí militanti prepustili nemeckých rukojemníkov

MANILA - Filipínski militanti napojení na al-Kájdu prepustili v piatok dvoch nemeckých rukojemníkov zadržiavaných na juhu krajiny. Hovorca povstalcov to povedal pre miestnu rozhlasovú stanicu.

slovakia

left justify in out

Povstalci zo skupiny Abú Sajjáfa zajali Nemcov v apríli, keď sa plavili na jachte zo západného ostrova Palawan k východnému malajzijskému štátu Sabah. Armáda a vládni predstavitelia zatiaľ informácie nepotvrdili. Militanti žiadali výkupné v prepočte takmer 4 a pol milióna eur a chceli tiež, aby Nemecko prestalo podporovať americké nálety proti Islamskému štátu v Sýrii. Nedávno pohrozili, že do piatka zabijú jedného z rukojemníkov, pokiaľ nebudú splnené ich požiadavky. "Pred pár minútami sme oboch Nemcov prepustili," povedal hovorca skupiny Abú Rámí. Podľa ich údajov výkupné dostali v plnej sume, informáciu však nie je možné oficiálne overiť.

 

Skupina Abú Sajjáfa sa stala známou pred 15 rokmi únosmi cudzincov, znásilňovaním a vydieraním. Má napojenie na al-Kájdu a v poslednom čase sa koncentruje na únosy za výkupné a inú kriminálnu činnosť. Podľa filipínskych predstaviteľov dvoch Nemcov - ženu a muža - väznili jej členovia v džungli na ostrove Jolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies