Islamskí militanti na Filipínach odrezali hlavu kanadskému rukojemníkovi

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 06:45 • 2 min
Islamskí militanti na Filipínach odrezali hlavu kanadskému rukojemníkovi

MANILA/TORONTO - Islamskí militanti odrezali dnes hlavu kanadskému občanovi Johnovi Ridsdelovi, jednému z troch unesených zahraničných rukojemníkov, ktorých zadržiavali na juhovýchode Filipín. Správu už potvrdil aj kanadský premiér Justin Trudeau, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Únoscovia - pravdepodobne patriaci k militantnej skupine abú Sajjáfa napojenej na al-Káidu - k takémuto kroku pristúpili niekoľko hodín po tom, ako uplynul termín na zaplatenie výkupného, uviedla dnes filipínska polícia, ktorú citovala agentúra DPA.

 

Odrezanú hlavu našli dnes v dedine na filipínskom ostrove Jolo ležiacom približne 1000 kilometrov južne od metropoly Manila.

 

Johna Ridsdela, ďalšieho Kanaďana Roberta Halla, Nóra Kjartana Sekkingstada a Filipínku identifikovanú ako Marites Florovú uniesli ozbrojenci ešte vlani v septembri z prístavu na ostrove Samal, ležiacom na juhu Filipín.

 

Únoscovia ešte 15. apríla varovali, že v prípade nezaplatenia výkupného predstavujúceho 300 miliónov pesos (5,74 milióna eur) za každého rukojemníka do dnešného dňa, odrežú jednému z nich hlavu.

 

Usmrtený 68-ročný Ridsdel pochádzal z mesta Calgary v kanadskej provincii Alberta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies