Islamská nadácia na Slovensku: Po demonštrácii majú moslimovia obavy

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 10:51 • 2 min
Islamská nadácia na Slovensku: Po demonštrácii majú moslimovia obavy

BRATISLAVA - Slovenskí moslimovia majú po sobotňajšej demonštrácii (20.6.) proti imigrantom a islamizácii Európy strach a obavy o vlastnú budúcnosť. TASR o tom vo svojom oficiálnom stanovisku informovala Islamská nadácia na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Apeluje preto na prezidenta SR, predstaviteľov Národnej rady a vlády SR, aby sa postavili na obranu práv a slobôd občanov Slovenskej republiky moslimského vierovyznania.

 

"Žiadame, aby podnikli potrebné kroky na ich ochranu pred ďalšími násilnosťami, ktorých obeťami by sa mohli stať v prípade stupňujúcej sa protiislamskej rétoriky," píše nadácia v stanovisku.

 

Diskusia okolo migrantov podľa nej "v mnohom pripomína tú, ktorá bola v 30. rokoch minulého storočia namierená voči európskym židom".

 

Nadácia zdôraznila, že jej predstavitelia odmietajú akékoľvek násilie a opakovane odsudzujú činy tých, ktorí údajne v mene islamu šíria teror a nenávisť v rôznych kútoch sveta, vrátane Európy.

 

"Jednoznačne a verejne sa hlásime k ideám a hodnotám slobody, spravodlivosti a solidarity a rešpektujeme zákony a Ústavu Slovenskej republiky," uviedla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies