Islamistom zo skupiny Boko Haram údajne ušlo 63 rukojemníkov

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 09:02 • 2 min
Islamistom zo skupiny Boko Haram údajne ušlo 63 rukojemníkov

MAIDUGURI - V severovýchodnej Nigérii sa podarilo niekoľkým desiatkam žien a dievčat uniknúť ich únoscom z radikálnej islamistickej skupiny Boko Haram. Uviedol to v nedeľu v Maiduguri, hlavnom meste štátu Borno, člen miestnych ľudových milícií Abbas Gava.

slovakia

left justify in out

Podľa neho sa v piatok večer podaril útek 63 z celkového počtu 68 rukojemníkov. Potvrdil to aj vysokopostavený nigérijský bezpečnostný predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný. Vláda ani armáda zatiaľ túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

 

Rukojemníkom sa podľa Gavu podarilo ujsť v čase, keď ich väznitelia išli na bojovú akciu. Bezpečnostní experti tvrdia, že preťažená a zle vybavená nigérijská armáda nie je schopná účinne bojovať proti ozbrojencom z Boko Haram, ktorí počas piatich rokov ozbrojeného boja za samostatný islamský štát na severe Nigérie zabili tisíce ľudí.

 

V apríli uniesli ozbrojenci z Boko Haram z internátu v meste Chibok viac ako 200 školáčok, ktoré stále zadržiavajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies