Islamistický terorizmus si v roku 2016 vyžiadal v Európe 135 životov

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 18:56 • 2 min
Islamistický terorizmus si v roku 2016 vyžiadal v Európe 135 životov

HAAG - Európa bola v minulých dvoch rokoch postihnutá "bezprecedentnou formou" terorizmu. Približne 135 ľudí prišlo v Európe o život v roku 2016 v dôsledku islamistického terorizmu, vyhlásil dnes Európsky policajný úrad (Europol) v správe vydanej v holandskom Haagu.

slovakia

left justify in out

Islamisti vykonali trinásť útokov a šesť z nich malo priame napojenie na extrémistickú skupinu Islamský štát. V minulom roku zatkli rekordných 700 ľudí. Európa čelila "bezprecedentnej forme džihádistických teroristických útokov", uviedol riaditeľ Europolu Rob Wainwright.

 

Najväčšiu hrozbu predstavovali osamelí útočníci vracajúci sa z krajín, ako je Sýria. V správe sa ďalej uvádza, že skupiny ako Islamský štát boli veľmi úspešné na internete a "optimálne" využívali sociálne siete na propagandu a verbovanie.

 

V minulom roku zaznamenali v Európe približne 142 teroristických útokov. Za väčšinou z nich stáli nacionalistické a separatistické skupiny, uvádza Europol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies