Islamistickí študenti podpálili univerzitu v Káhire

NETKY.SK • 28 December 2013, 13:53 • 2 min
Islamistickí študenti podpálili univerzitu v Káhire

KÁHIRA - Násilný protest má aj prvú obeť. Je ňou mladý študent, ktorého pravdepodobne zastrelili policajti.

slovakia

left justify in out

Egyptskí študenti podporujúci zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího v sobotu podpálili budovu univerzity Al-Azhar. Do areálu obchodnej fakulty vtrhli počas skúšok a zapálili ju ešte pred príchodom bezpečnostných zložiek. Tí na rozohnanie demonštrantov použili aj slzotvorný plyn. Zatkli tiež asi 60 študentov. Hasičom sa už podarilo uhasiť plamene, ktoré sa predtým rozšírili do dvoch poschodí fakulty.

Tlačové agentúry medzitým informovali o prvej obeti násilností. Je ňou 19-ročný študent, ktorého pravdepodobne zastrelili policajti. 

Študenti protestovali proti vyhláseniu niekdajšieho vládnuceho hnutia Moslimské bratstvo za "teroristickú organizáciu". Dočasná vláda tým reagovala tým na útok v meste Mansúra, pri ktorom zahynulo 15 ľudí. Vo štvrtok zase formálne obvinila z terorizmu 18 členov zoskupenia vrátane bývalého poslanca a obvinila ich z príslušnosti k teroristickej organizácii. Zatiaľ neznámi páchatelia útočili v Egypte aj vo štvrtok, keď odpálili bombu v autobuse mestskej hromadnej dopravy v Káhire.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona