Islamistickí fundamentalisti vyhodili na Sinaji do vzduchu plynovod

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 13:08 • 2 min
Islamistickí fundamentalisti vyhodili na Sinaji do vzduchu plynovod

KÁHIRA - Pravdepodobne islamistickí bojovníci vyhodili dnes v skorých ranných hodinách do vzduchu plynovod pri meste Aríš, metropole egyptského guvernorátu Severný Sinaj.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.

 

Zodpovedné úrady hneď po výbuchu zastavili tok zemného plynu, aby predišli rozšíreniu požiaru.

K atentátu sa bezprostredne neprihlásila ani jedna organizácia, avšak za viac než desiatku podobných bombových útokov i útokov na bezpečnostné jednotky už v minulosti prevzala zodpovednosť džihádistická skupina operujúca na Sinajskom polostrove s názvom Ansár Bajt al-Makdis (Obrancovia Jeruzalema). Títo militanti vlani prisahali vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát.

 

Egyptská štátna tlačová agentúra MENA spresnila, že napadnutý plynovod zásobuje zemným plynom elektráreň a bytové jednotky v meste Aríš.

 

Egyptské bezpečnostné zložky i armáda bojujú proti islamistom na severe Sinajského polostrova už dlhé roky. Útoky moslimských extrémistov na objekty, policajtov i vojakov sa však zintenzívnili po tom, čo bol v júli 2013 zosadený islamistický prezident Muhammad Mursí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies