Islamisti zastrelili na severe Sinaja piatich vojakov a policajtov

NETKY.SK • 13 November 2014, 12:16 • 2 min
Islamisti zastrelili na severe Sinaja piatich vojakov a policajtov

ARÍŠ - Životy piatich egyptských vojakov a policajtov si dnes vyžiadali dva útoky islamistov v severnej časti Sinajského polostrova, informovali egyptské bezpečnostné zložky.

slovakia

left justify in out

Oba útoky mali podľa tohto zdroja rovnaký scenár: islamistickí ozbrojenci vybudovali na cestách zátarasy, a tak donútili vozidlá prevážajúce vládnych vojakov a policajtov, aby zastavili. Posádky vozidiel potom útočníci vyvliekli z áut a zastrelili. 
      

Oficiálne zdroje dodali, že vládni vojaci a policajti boli v čase útoku mimo služby a v civile. Jeden z incidentov sa odohral v pohraničnom meste Rafah, ktorý je jediným priechodom, ktoré palestínske pásmo Gazy nemá spoločný s Izraelom.
      

V severnej časti Sinajského polostrova platí od októbra výnimočný stav po tom, ako islamisti zaútočili na kontrolné stanovište egyptskej armády, pričom usmrtili 31 tam slúžiacich vojakov. Počtom obetí sa tento útok zaraďuje k tým najtragickejším, aké v posledných desaťročiach postihli egyptskú armádu, ktorá sa od zosadenia islamistického prezidenta Muhammada Mursího snaží zastaviť vlnu násilností rozpútanú jeho prívržencami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies