Islamisti z Boko Haram zabili od jari už 380 civilistov

NETKY.SK • 5 September 2017, 14:22 • 2 min
Islamisti z Boko Haram zabili od jari už 380 civilistov

DAKAR — Nigérijskí militanti zo skupiny Boko Haram zabili v oblasti Čadského jazera od apríla už viac než 380 civilistov, čo je dvakrát viac ako za predchádzajúcich päť mesiacov. Informovala o tom v utorok medzinárodná ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI).

slovakia

left justify in out

Podľa jej údajov je nárast násilia dôsledkom častejšieho využívania samovražedných útočníkov vrátane žien aj detí. Tí uskutočňujú útoky v husto zaľudnených oblastiach na severe Kamerunu a v nigérijských štátoch Borno a Adamawa. V Kamerune dochádza k najmenej jednému samovražednému útoku za týždeň.

Skupina Boko Haram, v preklade Západné vzdelávanie je zakázané, sa snaží zaviesť v Nigérii islamský štát. Počas svojho osemročného povstania zabili extrémisti z Boko Haram už viac než 20-tisíc ľudí. Násilnosti vyhnali podľa AI z domovov najmenej 2,3 milióna obyvateľov regiónu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies