Islamisti z Boko Haram uniesli ďalšie ženy a dievčatá

NETKY.SK • 23 Október 2014, 17:35 • 2 min
Islamisti z Boko Haram uniesli ďalšie ženy a dievčatá

LONDÝN - Nigérijskí militanti uniesli ďalšie desiatky žien a dievčat z dvoch obcí v severovýchodnom nigérijskom štáte Adamawa.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom miestni obyvatelia, ktorých cituje stanica BBC. Únosy zatiaľ úrady nepotvrdili, avšak podľa miestnych sa odohrali deň po tom, čo armáda oznámila, že súhlasila s prímerím so skupinou Boko Haram. Vláda dúfa, že skupina v rámci rokovaní prepustí skupinu asi 200 školáčok, ktoré uniesla v apríli. Militanti zatiaľ prímerie nepotvrdili. Po piatkovom oznámení prímeria vláda uviedla, že ďalšie rokovania s Boko Haram sa majú konať tento týždeň v susednom Čade.

 

Únos dievčat zo školy v štáte Borno vyvolal medzinárodné pohoršenie a vláda prisľúbila, že dievčatá privedie späť. Borno je základňou islamistov. Spolu so susednými štátmi Adamawa a Yobe tam už viac než rok platí mimoriadny stav. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona