Islamisti z Boko Haram prepustili 80 školáčok unesených pred 3 rokmi

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 09:33 • 2 min
Islamisti z Boko Haram prepustili 80 školáčok unesených pred 3 rokmi

ABUJA - Islamistická skupina Boko Haram prepustila 80 dievčat, ktoré jej militanti uniesli pred viac ako troma rokmi z internátnej školy v nigérijskom meste Chibok.

slovakia

left justify in out

Informáciu v sobotu pod podmienkou zachovania anonymity potvrdil minister nigérijskej vlády s tým, že vláda čoskoro vydá k záležitosti oficiálne vyhlásenie.

Hovorca nigérijského ministerstva obrany pre štátnu televíziu v sobotu povedal, aby ľudia zostali trpezliví, kým nebude informácia oficiálne overená.

Nigérijský prezident Muhammadu Buhari v apríli vyhlásil, že vláda neustále podniká kroky na oslobodenie stoviek školáčok, unesených povstalcami Boko Haram 14. apríla 2014.

Približne päťdesiatke z 276 unesených školáčok sa podarilo utiecť ihneď. Vlani v októbri sa Červenému krížu a Švajčiarsku podarilo sprostredkovať vydanie 21 dievčat. Nigérijská armáda o pár mesiacov neskôr vyslobodila ďalšie dve dievčatá.

Únos mladých žien v roku 2014 šokoval celý svet. Mnohé z dievčat boli donútené zosobášiť sa s militantami a otehotneli. Do kampane za ich oslobodenie sa zapojili celebrity ako bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies